Αρχική » Κοινωνιολογία » Ενημέρωση/Εκπαίδευση » Κοινωνικά προβλήματα σε νέα άτομα με επιληψία

Κοινωνικά προβλήματα σε νέα άτομα με επιληψία

Advertisements

Μια νέα μελέτη από τη Σουηδία ασχολήθηκε με τις μακροχρόνιες κοινωνικές δεξιότητες παιδιών με επιληψία. Ακόμα και τα παιδιά με «καλή λειτουργικότητα» τη στιγμή της διάγνωσης, εμφάνισαν κοινωνικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα.

Η μελέτη εξέταση την ανάπτυξη 31 παιδιών και νέων ατόμων με επιληψία. Τους παρακολούθησε για 10 χρόνια μετά την αρχική τους διάγνωση το 1997. Την στιγμή εκείνη, όλα τα παιδιά είχαν ταξινομηθεί από τους επαγγελματίες υγείας ως έχοντα καλή λειτουργικότητα.

Από τα 31 αυτά παιδιά, το 32% (περίπου το ένα τρίτο) είχαν ακόμα ενεργό επιληψία μια δεκαετία μετά τη διάγνωσή τους. Τα παιδιά αυτά εμφάνιζαν διαταραχές της προσοχής και σωματικά ενοχλήματα (ενοχλητικά συμπτώματα μεταξύ των οποίων και ο πόνος). Από τα νεαρά άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, πάνω από το 85%  εμφάνιζε κάποιου είδους πρόβλημα με το σχολείο.

Εν τω μεταξύ, το 16% των παιδιών και των νέων ατόμων λάμβανε περισσότερα από ένα φάρμακα για την επιληψία. Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι αυτό αύξανε τον πιθανό κίνδυνο για διαταραχές της προσοχής και αυξημένη επιθετικότητα.

Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα στον τομέα αυτό, για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την επιληψία και της σχέση της με άλλα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ομάδα, αυτό «θα μειώσει τον κίνδυνο χαμηλής αυτοεκτίμησης, κοινωνικού άγχους και κατάθλιψης στην πορεία της ζωής τους». Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην online έκδοση του περιοδικού European Journal of Paediatric Neurology με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2014.

 

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: