Αρχική » Διάφορα » Δημιουργία Φορέα Δράσεων για την Επιληψία στη ΒΔ Ελλάδα

Δημιουργία Φορέα Δράσεων για την Επιληψία στη ΒΔ Ελλάδα

Advertisements

Διεξήχθη επιτυχώς στις 31/03/2014 η πρώτη συνάντηση επιστημών υγείας και ασθενών με επιληψία στα Ιωάννινα με στόχο τη δημιουργία ενός Φορέα Ανάληψης Δράσεων για την Επιληψία στο χώρο της ΒΔ Ελλάδας. Η έλλειψη ενός τέτοιου φορέα στην περιοχή είναι εμφανής και οι ανάγκες που θα κληθεί να καλύψει είναι ζωτικές. Η μορφή και ο χαρακτήρας του υπό δημιουργία φορέα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, ωστόσο αναμένεται να βρεθεί στο πλάι των ασθενών, κατανοώντας και προσπαθώντας να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τη νόσο, διατηρώντας ωστόσο σαφώς τον επιστημονικό του χαρακτήρα. Πιστεύουμε ότι η σύμπραξη επιστημόνων υγείας και ασθενών, καθώς και άλλων ενδιαφερόμενων και ευαισθητοποιημένων ατόμων, είναι γόνιμη και θα αναδείξει σημαντικές πτυχές της νόσου, ενώ θα συμβάλλει στη επίλυση των προβλημάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η εθελοντική συμμετοχή και δράση αποτελεί στοιχείο πολιτισμού. Είναι ικανή να βελτιώσει έμπρακτα και χειροπιαστά τη ζωή όλων μας. Η πρωτοβουλία αυτή, αν και υποστηρίζεται από επιστήμονες και πολίτες με έντονο ενδιαφέρον και δράση στο χώρο της επιληψίας, προσδοκά στην ανταπόκριση του κοινού της περιοχής, επιστημών και απλών πολιτών, για την επέκταση και τον εμπλουτισμό της. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο του δελτίου τύπου, όπως αυτό στάλθηκε σε διάφορα ΜΜΕ της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, καθώς και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail epidrasi@outlook.com, αλλά και στο e-mail του epilepsyportal.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014,  συνάντηση της ομάδας ανάληψης δράσεων για την επιληψία.

Παραβρέθηκαν ο κος Δήμας, Νευρολόγος, Διευθυντής στο ΓΝ Ιωαννίνων, η κα Μαρκούλα, Επιμελήτρια Νευρολογίας, υπεύθυνη του ιατρείου επιληψίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο κος Γεωργίου, Καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κος Λαγός, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργαζόμενοι στα τμήματα εγκεφαλογραφίας των δύο νοσοκομείων,  ιατροί και ερευνητές, που ασχολούνται με την επιληψία, πάσχοντες από επιληψία και  φίλοι.

Διαπιστώθηκε ότι η επιληψία είναι μια νόσος που αφορά σε μεγάλο αριθμό ασθενών στην περιοχή της Ηπείρου και οι πάσχοντες χρειάζονται πολύπλευρη ατομική, οικογενειακή, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις για τις μορφές και τον χαρακτήρα των δράσεων και των ενεργειών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν  προς αυτή τη κατεύθυνση.

Εκτιμήθηκε ότι για να υπάρχει ποιότητα και συνέχεια στην προσπάθεια αυτή, αναγκαία είναι η δημιουργία φορέα ενάντια στην επιληψία και για το λόγο αυτό ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση και εκδήλωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε στο e-mail: epidrasi@outlook.com

 

Ομάδα Ανάληψης Δράσεων στην Επιληψία   

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: