Αρχική » Κοινωνιολογία » Ενημέρωση/Εκπαίδευση » Αντιμέτωποι με την επιληψία

Αντιμέτωποι με την επιληψία

Advertisements

Η επιληψία, μια γνωστή νευρολογική πάθηση η οποία πλήττει το νευρικό σύστημα, καλείται και Διαταραχή Κρίσεων. Η αιτία αυτής της ιατρικής κατάστασης είναι ευρεία και ποικίλη, περιλαμβάνοντας από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα μέχρι ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, έναν τραυματισμό του εγκεφάλου, συγγενείς βλάβες, γονίδια και άλλες άγνωστες συνθήκες και παράγοντες. Η νόσος προσβάλλει περισσότερα από 3 εκατομμύρια Αμερικανούς όλων των ηλικιών και είναι πιο συνηθισμένη από τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την εγκεφαλική παράλυση, τη μυϊκή δυστροφία ή την νόσο του Parkinson. Είναι δηλαδή μια νόσος τόσο κοινή όσο ο καρκίνος του μαστού.

Πεντακόσιες νέες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παγκοσμίως η επιληψία επηρεάζει 50,000,000 ανθρώπους. Ένας στους δέκα θα υποφέρει από μια κρίση κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα στα εκατό άτομα θα εμφανίσει επιληψία, ενώ ο κίνδυνος θανάτου στους ασθενείς με επιληψία είναι 24 φορές μεγαλύτερος από ένα μέσο άνθρωπο.

Αυτά τα στατιστικά προκαλούν έκπληξη και ανησυχία. Με την τόσο μεγάλη αύξηση των ποσοστών της νόσου στην Αμερική, οι άνθρωποι θα πρέπει να προειδοποιηθούν για τις επιπλοκές, τις συνέπειες και τα προβλήματα που προκαλεί η ασθένεια. Η επιληψία επιφέρει δια βίου συνέπειες για τον ασθενή και αυτό βεβαίως επηρεάζει και την οικογένειά του. Όταν ένα άτομο παρουσιάσει κρίση, η μνήμη του, η λειτουργικότητά του, η προσοχή του, οι κινήσεις του, η καθημερινότητά του και οι ευθύνες του διαταράσσονται και επιπλέκονται.

Ένας άνθρωπος που πάσχει από επιληψία μπορεί να παρουσιάσει απώλεια μνήμης, σύγχυση, αποπροσανατολισμό, μη ελεγχόμενες κινήσεις και πολλά άλλα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν η επιληψία είναι μια ασθένεια την οποία θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Οι ασθενείς μπορεί να ξεχνούν ποιοι είναι, που είναι, ποιοι είναι μαζί τους, πού είναι το σπίτι τους και πώς να πάνε ως εκεί, πώς να μαγειρέψουν, να κάνουν μπάνιο ή να ντυθούν. Ελάτε για λίγο στη θέση τους. Να αδυνατείτε κάποιες φορές να θυμηθείτε πως γίνονται απλές καθημερινές συνήθειες, όπως το βούρτσισμα των δοντιών. Πως θα το αντιμετωπίζατε;

Η ζωή των ανθρώπων αυτών μπορεί να διευκολυνθεί αρκετά αν εκείνοι και οι οικείοι του είναι σωστά ενημερωμένοι. Στις παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ βασική η ενημέρωση του περιβάλλοντος του ασθενή ώστε να είναι προετοιμασμένο για τα επακόλουθα μιας κρίσης.

http://epilepsyu.com/blog/coping-with-epilepsy/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: